50 jaar huisomroep in Vlaardingen

Op 9 september is er op de kop af 50 jaar een huisomroep actief in Vlaardingen. Dit is begonnen met Zieken en Bejaarden Omroep Vlaardingen (VZBOV).Zij verzorgde 43 jaar radio van uit het Holy-Ziekenhuis. Na de sluiting van het ziekenhuis is de omroep doorgegaan onder de naam Plus-Radio. Sinds 2008 worden er uitzendingen gemaakt onder de Stichting Huisomroepen Vlaardingen die radio en kabelkrant uitzendingen maakt voor ouderen in Vlaardingen. Plus+Radio is inmiddels meer dan een radio-zender. Het is een multi- media platform dat informatie en ontspanning biedt door middel van radio,  kabelkrant en tv uitzendingen. Plus+Radio wordt bemand door alleen vrijwilligers.

De aftrap voor het feest dat door het hele jaar  gevierd zal worden is op 5 september met een live uitzending van uit de studio in Drieën-Huysen. En op 6-7 en 8 november wordt er marathon uitzending gemaakt van 50 uur dan van uit het Zonnehuis.

Met dit 50 jaar Huis Omroepen Vlaardingen vieren we het bestaan van de huisomroep in Vlaardingen. Tijdens dit jubileum zal teruggekeken worden op 50 jaar radio, maar ook zal de SHV vooruitkijken. De nieuwbouw van Parc Drieën- Huysen heeft ook gevolgen voor Plus+Radio. Hoe ziet de toekomst situatie er uit? Na het terug kijken zal Plus+Radio moeten gaan verkennen naar nieuwe wegen om de huisomroep een nieuwe dimensie te geven.

This entry was posted in Mededelingen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.