Plus-Radio

Plus+Radio is onderdeel van Stichting Huisomroepen Vlaardingen, zij is voorgekomen uit de Vereniging Zieken- en Bejaarden Omroep Vlaardingen (VZBOV), na ruim 43 jaar radio maken in het Vlietland Ziekenhuis Holy kwam hier door de sluiting van het Ziekenhuis een einde aan. In september 2008 ging de omroep ‘de lucht in’. Daarmee kwam een einde aan een bijzondere periode in het Vlaardingse Ziekenhuis.

Plus+Radio is uw eigen radio met uw eigen muziek. Vanuit zorgcentrum Drieën-Huysen van Zonnehuisgroep Vlaardingen zendt Plus-Radio uit op de TV in Drieën-Huysen, het Zonnehuis . Dit wordt gedaan in combinatie met een kabelkrant per centrum. Zo kunt u luisteren naar Plus+Radio en lezen wat is er gebeurd binnen het zorgcentrum.
Daarmee brengt de omroep op verschillende manieren muziek, beeld, informatie en ontspanning. Ook is Plus-Radio via het internet te beluisteren.

De omroep richt zich op ouderen vanaf ongeveer 55 jaar en ouder. Plus-Radio maakt hoofdzakelijk radio voor Zonnehuisgroep Vlaardingen, andere verzorgingscentra vinden langzaamaan Plus-Radio waardoor wij ook elders in Vlaardingen te beluisteren. Door ook via het internet uit te zenden hopen wij ons luistergebied te vergroten. Hiermee wordt ook rekening gehouden met de ouderen die inmiddels vertrouwd zijn met het gebruik van de computer.

Plus+Radio maakt elke week acht vaste programma’s, dit wordt gedaan door ruim 25 enthousiaste vrijwilligers. Doordat de omroep draait op vrijwilligers is het niet altijd mogelijk om alle programma’s regelmatig op te nemen en uit te zenden. Wij zijn daarom opzoek naar nieuwe collega’s die bij Plus+Radio willen komen. Heb je affiniteit met presenteren of juist met de knoppen en kabels als technicus? Voel je vrij om contact met ons op te nemen om bij Plus+Radio te komen kijken.

De programma’s die bij Plus+Radio worden gemaakt verschillen van een ochtendprogramma aan het ontbijt tot een verzoekplatenprogramma op de avond en van een Geestelijk of Klassiek getint programma tot Jazz op de vrijdagavond. Eén ding hebben deze programma’s gemeen, ze worden allemaal voor de ouderen in Vlaardingen en omstreken gemaakt.

Naast de uitzendingen vanuit de studio van Plus+Radio, maakt Plus ook programma’s bij u vanuit de huiskamer of in de grote zaal van het zorgcentrum. Elke maand maakt Plus+Radio ook een programma vanuit het Zonnehuis. Met bijzondere activiteiten is Plus+Radio van de partij, is het niet Carnaval in het zorgcentrum dan wel de Vierdaagse met het Blarenbal.

Plus+Radio biedt u meer, dan u zou denken! Plus+Radio, mag het ietsje meer zijn?

Comments are closed.